News

New Album April 29th!

New Album April 29th!

image

Na de lovende ontvangst van Pieter ‘Big Pete’ van der Pluijm’s eerste solo album,‘Choice Cuts’ , die o.a. genomineerd werd voor een Blues Music Award in de USA, is de langverwachte opvolger nu een feit: ‘Big Pete live at BluesNow!’.

In de zomer van 2014 ontstond de unieke gelegenheid om een van Pete’s inmiddels legendarische optredens vast te leggen. Pete speelde met zijn band op het eerste ‘BluesNow!’ festival in Basel, Zwitserland. Aangezien er een aantal fameuze muziekvrienden uit de USA op hetzelfde festival speelden, bracht dit ook de gelegenheid om een aantal ‘special guests’ mee te laten spelen in Pete’s set. Het was werkelijk een verhaal van- één avond, één set, één kans.

‘Big Pete live at BluesNow!’ bevat dan ook de onversneden registratie van deze magische avond. Geen edits, overdubs of andere technische fratsen. Gewoon één set van een groep van de beste blues muzikanten die er op dit moment in Europa rond lopen. Met een mix van splinternieuwe songs, en een aantal favorieten, biedt dit album zowel een uitstekend beeld van de zinderende blues set die de fans van Pete en zijn band de laatste jaren hebben gewaardeerd, als de verrassende momenten die deze ene avond in Basel zo uniek maakten.

DE BAND

Big Pete: zang/harmonica

Sander Kooiman: gitaar

Wuff Maes: drums

Erkan Özdemir: bas

SPECIAL GUESTS
Mike Welch: gitaar

Anthony Geraci: keyboards

Kid Ramos: gitaar

Pieter van der Pluym

April 16th, 2016

No Comments

Comments are closed.