De Bosuil | with the Red Devils

03
/ Jun
Saturday
2017

De Bosuil | with the Red Devils

Location
Weert
Venue
Bosuil
Price
€ 20,00 / € 23,00

*** Dutch only ***

Elke bluesliefhebber heeft King King (1992) in huis, de legendarische liveplaat van The Red Devils die bijna 25 jaar na verschijning nog even opwindend klinkt – vooral dankzij de kwaliteiten van zanger/mondharmonicaspeler Lester Butler (overleden in 1998).  Zijn prominente plaats wordt waardig ingenomen Pieter van der Pluym alias Big Pete. De rest van de band bestaat nog volledig uit de originele leden!

Het bejubelde bluesalbum King King van The Red Devils was in 1992 een sensatie en maakte de band in een klap wereldberoemd met krakende blues die zelfs vijfentwintig jaar na dato nog bloedt, scheurt, jankt en schroeit!

De ongepolijste opnames van maandagavond sessies, in de gelijknamige club in Los Angeles, maakten diepe indruk. Mick Jagger was een groot fan en dook meteen met de band de studio in en ook Johnny Cash liet zich door The Red Devils begeleiden.
The Red Devils speelden in 1993 nog op Pinkpop en deden in juni 1993 hun laatste optreden in de King King club. In 1994 werd de groep officieus ontbonden.

Er zijn tribute bands die de look, sound en feel van de band hebben aangenomen. Doe een zoekopdracht op YouTube, en snel vind je honderden covers, imitators en fans uit heel Europa.
Maar er is geen twijfel mogelijk, er bestaat maar een band die de originele Red Devils zijn. 

Support: Hoodoo Monks

The Hoodoo Monks spelen voornamelijk songs uit de late fifties Chicago blueshoek, en het is vooral de passie en beleving die de reputatie van dit trio doet groeien. In een minimale bezetting met gitaar, zang, bluesharp en drums komen Muddy Waters, Howlin’Wolf, junior Wells en Juke Boy Bonner in een super eerlijke en pure versie voorbij.